Grote zus!


Ook hier weer een stukje. Met Nienke gaat alles goed, wat wordt ze toch groot. Er zijn steeds meer dingen die ze zelf kan. Momenteel is ze helemaal gek op puzzelen en een puzzel van 16 stukjes kan ze met een beetje moeite al maken.
Verder kan ze sinds kort poppetjes tekenen, nouja een rondje met ogen, een mond en een neus, nog niet altijd op de juiste plek maar het idee is er.

Ze is een hele lieve grote zus en vind het heel mooi om Amber voor te lezen, te knuffelen, aaien en kusjes te geven.
Op het kdv heeft ze het ook nog steeds heel erg naar haar zin, leert er heel mooi zingen en knutselen. Heel leuk om te zien hoe ze zich ontwikkeld!

Ohja en we kunnen sinds kort haar haar in een vlechtje doen, zo leuk!

En ook wat leuke foto's hierbij natuurlijk.een echt dametje!lekker spelen.

Veel te lang niet!


Zo volgens mij hebben we het hier een beetje verwaarloosd al heel lang.
Ondertussen is Nienke al weer 2 jaar en bijna 2 maanden en wat blijft ze groeien met alles!
Ze babbelt een eind weg, zingt het liefst de hele dag door, is een supervrolijk meisje (ok, met haar driftige momentjes als ze haar zin niet krijgt..) en wordt binnen kort grote zus. Wat kan een meisje nog meer willen.
Een kleine maand geleden is ze verhuisd van kamer en gelukkig vind ze haar nieuwe kamer ook supermooi met alle boerderijbeesten op de wanden. De babykamer hebben we zo gelaten en daar ligt nu netjes lief haar pop in het ledikant te slapen totdat de baby er is. En elke avond moet baby een kusje hebben voor het slapengaan!
Verder gaat Nienke al een tijdje 2 dagen in de week naar het kinderdagverblijf en ook daar heeft ze het goed naar haar zin. Van de leidsters krijgen we steeds weer te horen hoe lief en vrolijk ze wel niet is.

Wat er verder nog valt te melden: een heleboel gebeurd in de afgelopen tijd. 2 vakanties (Suriname, voor Siemen zijn werk en zelf naar Duitsland), haar verjaardag en tussendoor ook nog van allerlei leuks.
Eens even wat foto's erbij zetten. Ook in de zijbalk zal ik wat nieuwe zetten!In Suriname!Helemaal klaar voor de vakantie!met papa vakantie houdentraktatie voor het kdvverjaardag op het kdv

15 maanden!


Alweer veel te lang hier niets meer neergezet, maar ondertussen groeit Nienke gewoon door. In september zijn we nog 2 weken op vakantie geweest. Lekker in Frankrijk geweest. En wat haar ontwikkeling betreft leert ze ook elke keer weer nieuwe dingen. Steeds meer herkenbare woorden komen uit haar mond en dat maakt het heel leuk. Koeien doen boe, honden doen woef, zelf is ze Nienie of Niena en iets wat vies is is bah.

Vanaf 1 november gaat Nienke 2 ochtenden in de week naar het kinderdagverblijf. En dan eens kijken hoe ze het daar vind en hoe het is om zonder mama of papa te zijn. Wij hebben wel het idee dat ze het daar best naar haar zin gaat krijgen!

En dan natuurlijk nog wat leuke foto's!

Eerst nog een paar van de vakantie: (meer daarvan staan hiernaast)


met Johannes hand-in-hand


Afgelopen zaterdag zijn we naar de apenheul geweest en de apen vonden Nienke erg interessant. (en Nienke de apen ook...)Jarig!


Ze heeft er even op moeten wachten, 366 dagen zelfs, maar nu is ze toch eindelijk jarig! Gefeliciteerd!Mijn versierde stoelMijn taart...is zooo lekker! Hiep hiep!Zo kon iedereen zien dat ik jarig was!Al mij cadeautjes!

Vakantie!En dan is Nienke al weer bijna 1! Wat gaat het toch snel en wat wordt ze toch groot! Zoals de kop al doet vermoeden zijn we afgelopen week op vakantie geweest. We hadden een huisje gehuurd in Duitsland, aan de Moezel. Erg mooie omgeving met heel veel wijnbouw dus overal wel druivenstruiken. Nienke heeft er erg genoten. In en om het huisje kon ze lekker spelen en de diverse uitjes die we gemaakt hebben vond ze ook heel leuk (tenminste zo voelde het naar ons toe wel). Lekker een paar keer gezwommen, een dagje gefietst en een dag naar een wildpark geweest waar Nienke ezeltjes heeft geaaid. (tja niet echt heel wild maarja het is een begin...)
Nienke gaat echt snel met alles en loopt nu sinds 3 weken aan de hand en achter haar 'rollator' en het gaat steeds beter en sneller. Vanavond stond ze even los en toen zette ze ook haar eerste stapjes los. Toch wel heel bijzonder om te zien.
Verder is Siemen nu echt klaar met studeren en hij krijgt eind juni zijn diploma! Dus vanaf nu zijn alle weekenden weer vrij voor leuke dingen!
Ohja en dinsdag weer naar het consultatiebureau, eens kijken hoeveel ze gegroeid is en dan krijgt ze ook weer prikken..au...Over de schutting kijken!In de tuin in het bad!


En nog wat vakantiefoto's:

Fietsen & Kruipen!


Zo alweer veel te lang geleden van het vorige bericht.
Nienke is weer een stuk groter geworden. Haar spreidbroek hebben we ingeleverd. De foto's bij de orthopeed gaven aan dat het niet meer nodig was. Volgend jaar nog een keer op controle en tot die tijd nergens meer aan denken!
Afgelopen week heeft Siemen voor 10 dagen in Suriname gezeten voor zijn werk. Wat was dat raar om zo zonder elkaar te zijn. Maar iedereen heeft het goed gered (al is Siemen nu wel een beetje verkouden/ziek..) en Nienke heeft in die dagen uitgevonden hoe ze moet kruipen. De eerste keren wat onwennig maar nu kruipt ze met gemak de hele kamer rond en zelfs de dorpels zijn al geen probleem meer. Een filmpje van Nienke haar kruip-ervaringen staat onder de 'filmpjes' !
Verder hebben we in het weekend het fietszitje op de fiets gezet (kan nu op allebei onze fietsen dus Nienke kan kiezen bij wie ze wil zitten!) en is Nienke voor het eerst meegeweest op de fiets. Ze vond het heel leuk dus dat gaan we zeker vaker doen als het weer wat mooier wordt.
Tot slot weer wat foto's:
Buitenspelen (12-02-2008)
7 Maanden! (29-01-2008)
Kerstgroet
Bijna 6 maanden (18-12-2007)
Tand (07-11-2007)
2007-10-03
2007-09-23