De sleutels!


En eindelijk vandaag was het dan zo ver!
Op 31 maart om 12.00 kwamen wij in het bezit van de echte sleutels van ons huis!
Dus nu gaat de drukte beginnen. Van alles is al in de planning. Trap een likje verf geven, keuken laten plaatsen. Vloerbedekking laten leggen. En vooral behangen, behangen en nog meer behangen..HELP
Maar ook dat zal uiteindelijk wel af komen en dan wordt het 1 mei verhuizen en gelijk maar taart eten voor mijn verjaardag dan.
En het wordt toch allemaal mooi. Behang voor onze slaapkamer ligt er al, supermooi fotobehang voor 1 wand. Behang voor Amber haar kamer is geregeld en voor Nienke wordt het paars en Pooh, helemaal super allemaal.
Volgende update komt waarschijnlijk binnenkort wel als er wat behangen is!
Nog even een foto van vorige week. De straat zo goed als klaar. Vandaag waren ze bezig met de bomen te planten en dan is het echt klaar!Twee weken geleden, nog niet afAfgelopen weekend..Klaar!

Wachten, wachten en wachten...


Zo zijn we ondertussen al weer een maand verder. We hadden nog even de hoop dat het snel ging dooien en we toch een beetje op tijd de sleutel zouden krijgen. Helaas is dat dus niet het geval en zijn de laatste berichten dat we de sleutel op 23 maart krijgen. Een hele maand wachten dus nog. En voor de derde keer de plaatsing van de keuken maar weer uitgesteld. Als het niet gevroren had, dan hadden we nu al twee weken de sleutel gehad...
Afgelopen dinsdag zijn wel de eerste woningen van het project opgeleverd, dus dat is wel mooi nieuws. zie dit nieuwsbericht.

Vorige week nog even in het huis wezen kijken. Dit is vanuit de aannemer geen enkel probleem mits je je even meldt bij de bouwkeet. En omdat we er al heel lang niet meer in geweest waren, waren we best wel nieuwsgierig. Van binnen is het ondertussen zo goed als af. Voor het eerst heb ik (Sandra) nu ook het tegelwerk van badkamer en wc kunnen bewonderen. Ook gelijk weer even wat foto's van gemaakt. Het sanitair zat er nog niet in maar dat zal ook niet lang meer duren. Gelukkig ziet het tegelwerk er supermooi uit en zijn we helemaal tevreden met onze keuze.En dan is het op wat kleine dingen na van binnen helemaal klaar!
Als ze nu dus een beetje opschieten met de straat dan komt het helemaal goed.
Vanaf nu is het wachten op de brief met de opleverdatum dan maar!

Enne een paar foto's van de badkamer en wc, bijna klaar dan.De wc benedenlinkerkant van de badkamer, hier komt de douche.rechterkant badkamer, hier komt de wastafel.

Bijna klaar!


Wow wat gaat het hard. Zo liggen de plannen er en zo staat er een huis.
Volgens de planning zou het huis (het hele blok) in week 7 of 8 klaar moeten zijn, maar helaas is het momenteel veel te koud om een mooie straat neer te leggen. Met een beetje pech wordt het dus wat later, laat het maar snel gaan dooien (hmm of toch weer niet want Siemen wil eigenlijk ook wel graag schaatsen...keuzes, keuzes...)
Aan de buitenkant is alles klaar, en net voor de kerst lagen de tegels voor wc en badkamer in de dozen in huis. Dus als het goed gaat is of wordt er getegeld. Helaas kunnen we nu niet meer zomaar naar binnen lopen. Alle deuren en sloten zijn er ingezet. Ook wel weer een fijne gedachte dat ze dat net voor de kerst nog even hadden gedaan.
En dan het belangrijkste: Het heeft even geduurd dankzij de verschillende partijen maar de hypotheek is helemaal rond. Aanstaande maandag (11 jan) mogen we naar de notaris om onze handtekeningen te zetten en dan is het huis echt van ons..wow..het kost een beetje tijd en angstzweet maar dan is het ook precies op tijd allemaal rond. Dinsdag vliegt Siemen voor 10 dagen naar het koude Siberië en voor die tijd moest het gewoon geregeld zijn, anders verloopt de hypotheek en krijgen we problemen met het aannemingscontract..
En dan is het wachten tot we een brief in de bus krijgen dat we de sleutel kunnen ophalen!
Tot slot weer een paar foto's. Niet heel veel veranderd en geen binnenplaatjes meer, dat wordt voor ons ook een verrassing!Ons schuurtje en het tijdelijke zwembad...Tegels voor wc en badkamer.Onze nieuwe voordeur met huisnummerEen witte kerst!Klaar! (nouja buitenkant dan...)

Weer verder af!


En zo zijn we al weer een maand verder. Er is weer een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Ondertussen hebben we de hypotheek zo goed als rond. Een hele fijne gedachte. En hebben we heel veel afspraken gehad om dingen als tegelwerk, sanitair en keuken te regelen. Ook die dingen zijn nu bijna rond.
Vorige week waren we voor het eerst echt in ons huis en konden we zien waar de binnenmuren komen, een deel daarvan stond al dus waarschijnlijk staat ondertussen de rest ook al.
Voor de keuken hebben we afgelopen weekend alles rondgemaakt. En oh wat wordt het een mooie keuken, ik zie het al helemaal zitten om daar te gaan koken. Mooie u-vormige keuken met een ruime inductiekookplaat en heel veel kastjes...
Van het tegelwerk voor de douche en de wc kregen we vanavond een telefoontje dat we de offerte zo snel mogelijk moeten tekenen omdat de aannemer heeft aangegeven dat het tegelen kan beginnen..wow dan gaat het hard! Maar we hebben uiteindelijk gekozen voor een vrij grote witte tegel op de wand en een donkere op de vloer, met donkere details op de wanden.
En wat het sanitair betreft was het weer even andere plannen maken, doordat de bouw al zo ver is, zijn er helaas niet meer veel mogelijkheden, maar uiteindelijk zal het vast wel heel mooi worden.

Zo tot zover even hoe het er nu voorstaat en dan weer wat foto's, standaard plaatjes van de buitenkant, maar die zal nu niet meer hard veranderen!de voorkant, eindelijk zonder steigers!de achterkant, zo goed als af!daar komt de keuken..en wie kijken daar naar binnen?De eerste verdieping nog zonder muren.

Update 27-09-2009


En weer een maand verder, met een hoop nieuws! Om met het laatste van vorige keer te beginnen: we hebben het Rabobank-ledenblad 'Dichterbij Westland' binnengekregen (plus een grote bos bloemen), en helaas is er door de Rabobank tekstueel nog wat veranderd. Waar het stuk zoals wij dat eerst doorkregen van de interviewster echt een leuk stuk was, is het geforceerd ingekort. En ze hebben ons de woorden in de mond gelegd dat we 'dus' de hypotheek maar bij de Rabobank hebben geregeld... Dat wordt dus een andere bank zoeken!

Verder hebben we een 5-kamerwoning, met gemiddeld 4 muren en 2 kasten per kamer kan je dus erg vaak van het kastje naar de muur gestuurd worden en dat is ook precies wat er met het meerwerk aan de hand is. Inmiddels hebben we een karige lijst meerwerkopties gekregen, waar we dus niets van gaan kiezen (schakelaartje verplaatsen à 280, loze leidingen in de muur zetten, kraantje aan de niet-tuinkant (Nienke wast de auto maar lekker met emmer en borstel), ...).

Maar! Het blijkt dus ineens nog wél mogelijk om tegels en sanitair uit te zoeken! Ook daar tussen de verschillende partijen weer onduidelijkheid, en we hebben gisteren naar tegels gekeken en eind oktober naar kunnen we het sanitair uit gaan zoeken. Dat maakt het leven al een stuk leuker.

En dan vergeten we het belangrijkste: we hebben afgelopen woensdag getekend! Nu gaat het dus allemaal echt beginnen :).

En zo kan ik nog wel verder schrijven, maar fotootjes zijn leuker denk ik. Astu :).De Rabo-foto, voorpagina ledenblad!Van boven ingezoomd...... en van boven uitgezoomd!Een andere woning die al wat verder af is, 1e verdieping (gespiegeld)Joehoe! We zijn thuihuis!


Update 19-08


Zo weer een hoop te vertellen over het huis. Ondertussen hebben we een eerste gesprek gehad met de verkopend makelaar. Heel veel te weten gekomen maar helaas ook heel veel nog niet.
Doordat er laat met de verkoop gestart is, is het nog de vraag of we zelf bepaalde keuzes mogen maken in bijvoorbeeld sanitair en tegelwerk. Nou mag dit geen heel groot probleem zijn als ze er iets moois voor aanbieden, maar dat blijft nog even een punt om in de gaten te houden.
We hebben nu officiëel een optie op het huis en dat blijft zo totdat het bouw- en aannemingscontract klaar ligt bij de makelaar. Dat zal vermoedelijk niet voor begin september zijn. Daarna hebben we dan ruim de tijd om de hypotheek te regelen. Al zijn we daar nu al rustig aan naar het kijken, goed inlezen en informatie aanvragen kun je niet vroeg genoeg meebeginnen!
Als alles meezit worden de huizen inderdaad nog in december opgeleverd. Dus dat wordt met een beetje geluk weer verhuizen rond de kerst.

Vanuit de rabobank westland werden we benaderd of we een interview wilde geven voor het ledenblad. Siemen heeft afgelopen vrijdag daarvoor telefonisch vragen beantwoord en vandaag hebben een 'fotoshoot' gehad. Voor het eerst een beetje op het bouwterrein rond kunnen kijken en met het hele gezin (inclusief dikke buik) op de foto geweest. We zijn heel benieuwd hoe de foto's zijn en hoe het uiteindelijk in het blad komt te staan. Zodra we de foto's van de fotograaf hebben zullen ze natuurlijk ook hier komen te staan!

En nog weer wat nieuwe foto's. Zoek de verschillen! En nu de bouwvak weer voorbij is zal het de komende weken vast harder veranderen!zoek het verschil met eerdere fotooh wat lekker die zon in de tuin (gemaakt om 17.00)achterkant, genomen op de bouwplaats

Over het huis


Hoe het begon


Ergens begin dit jaar lazen wij in de lokale krant over een nieuwbouwproject in Maassluis. Gezien de voorwaarden die er gesteld werden waren we eigenlijk al meteen enthousiast over het gehele project. Dus snel aangemeld als geïnteresseerde en daarna lang niks meer gehoord. Toen kwam ineens de tijd om in te schrijven..Spannend! Maar het blijft een loting dus er is een kans dat het niks wordt. Eind mei was de inschrijftermijn gesloten en daarna waren we zelf op vakantie. Terug van vakantie nog niks gehoord dus dan maar eens bellen. En wat kwam er naar voren:

WE ZIJN INGELOOT!

Afgelopen zaterdag lag de bewuste brief in de bus dat we als 11e (van de totaal 40 huizen) zijn ingeloot op onze eerste voorkeur. Een supermooie 5-kamerwoning met grote tuin, schuifpui naar de tuin en met allemaal nieuwe snufjes zodat het een milieu-zuinig huis is met stoken. Nou dat klinkt allemaal al best wel goed. Nu is het afwachten totdat de verkopende makelaar contact met ons opneemt dan komende de volgende serieuze zaken eraan.


Het huis


Voor wie het interessant vind, het project is terug te vinden op www.buurtwachters.nl Ook staat daar al een beetje op hoe het gaat worden..

Sinds de bouw gestart is hebben we steeds wat foto's gemaakt van de bouwplaats. En nu blijkt dat toch niet voor niks geweest te zijn. Vanaf nu gaan we er wat vaker kijken en foto's maken zodat we precies bij kunnen houden hoe het vordert. Voorlopig staat het casco er al dus een mooi begin. Bij andere blokken in hetzelfde project zitten de pannen al op het dak dus ze werken lekker door. Tot slot nog even een foto-impressie van hoe het nu is.

En er zullen vaker updates hier volgen de komende tijd!zo wordt de wijk, rechts het grijze blok achterin wordt ons huis'ons' huis diegene naast de hoekvan boven af, tweede huis van links, in het grijze bloknog een keertje