2 maanden


Wat gaat de tijd toch snel. Ondertussen is Amber al weer iets meer dan 2 maanden en wat is ze toch een lief meisje. Wel net zo lief als haar grote zus. Ze is een heel makkelijk kind en gaat lekker slapen als we haar in bed leggen. Ze heeft al diverse nachten doorgeslapen en anders komt ze 1 keer.
2 weken terug heeft ze haar eerste prikken gehad en gelukkig had ze er niet al te veel last van. Wel wat dikke beentjes, maar voor de rest geen grote problemen.
Verder valt er niet veel te melden, ze is gewoon heel tevreden!
Wel natuurlijk een paar lieve foto's tot slot.



niet helemaal scherp, maar een lieve lach!



Ik kan ook al boos kijken.



en grijnzen kan ik ook...



Nienke leest mij voor!



Samen op de bank.





10 dagen oud


Zo is ze net geboren en zo is ze al weer 10 dagen oud. De afgelopen dagen zijn voorbij gevlogen en het is echt genieten van dit kleine mensje. Ze is een heel tevreden klein meisje en slaapt bijna de hele dag. Al merken we de laatste 2 dagen wel dat ze steeds vaker en wijzer in de wereld kijkt. Ondertussen is de kraamzorg al weer een paar daagjes weg en moeten we het zelf redden. Dat gaat gelukkig ook wel vanzelf. Morgen gaat Siemen weer werken en ben ik voor het eerst alleen met onze twee meiden. Dat zal wel even druk zijn denk ik!

Met Nienke is ook alles goed. Gelukkig is ze niet jaloers, al wil en krijgt ze wel wat meer aandacht momenteel en dat mag best want voor haar is het toch ook een grote verandering.

En natuurlijk weer wat nieuwe foto's. Wat verandert ze toch snel!



in de Tummy!



Even in de box kijken!



lekker slapen!





We hebben 2 meiden!



Donderdag 20 augustus, om 12:25 uur, is onze tweede dochter geboren: Amber Mariëlle! 52 centimeter groot, 3680 gram zwaar.

Om half 10 's ochtends heb ik Siemen op zijn werk gezegd dat hij maar even in de buurt van zijn MSN moest blijven, omdat de krampen toch wel een beetje sterker werden en steeds meer op weeën begonnen te lijken. Om 10 uur leek er toch behoorlijke regelmaat in te zitten, dus Siemen is halsoverkop (28 km/h in 32 graden met de fiets) naar Maassluis teruggeraced, en mocht gelijk Nienke gaan entertainen (en verschonen :)) omdat ik daartoe niet echt meer in staat was...

Kinderdagverblijf gebeld: "Kunnen we Nienke vanmiddag langsbrengen?" Geen probleem, even rustig nog broodje eten en dan wegbrengen. NEE! Niet meer op broodje wachten, gelijk ernaartoe!

Verloskundige nog even daarvoor gebeld (11:42 uur), Nienke weggebracht, 12:00 thuis, 12:01 verloskundige aan de deur, 12:02 "Nee, niet meer douchen, je moet PERSEN!!!".

Oh...

En tja, dan begint het harde werken. Vielen die weeën eigenlijk toch nog wel mee :(. Maar uiteindelijk, 2 persweeën later (voor de outsiders: dit is niet lang, helemaal niet lang... bijna niets eigenlijk) "Nog even doorzetten, ik zie de haartjes al" en daarna lag er een paars kind op mijn borst.

Wauw...

Kort daarna kwam ook de kraamzorg, die was natuurlijk nooit meer op tijd bij die snelle Amber, en tja, dan begint het geleefd worden... kindje wegen, kindje meten, vingertjes tellen, mama oplappen, allemaal heel bekend van Nienke, maar toch wel erg heftig en emotioneel weer!

Nou ja, te veel details eigenlijk alweer, snel door naar de foto's :).

Oh nee, ook belangrijk: Nienke rond 4 uur van het kinderdagverblijf gehaald, Siemen zei nog "Ga de dikke buik van mama maar zoeken!" Maar nee hoor, direct de babykamer in, klamboetje rond het bedje opentrekken, op de teentjes gaan staan en "Oooohhh..." Een moment dat niet is vastgelegd maar dat we nooit meer vergeten!

Intussen een goede (jaja!) nacht en een dag verder, en eng genoeg al best weer in een ritme... Snel de foto's erop zetten en naar bed!









Nienke maakt de traktatie voor het Kinderdagverblijf.